TLC-profielen

Dé wegwijzer voor succesvol studeren

Het studentenprofiel


Stap In de Toekomst van Leren

Het Studentenprofiel is jouw metgezel, ontworpen om je bij te staan in de studiereis van je studenten. Ontdek als docent/mentor hoe je jouw begeleiding perfect afstemt op ieder van je studenten.

Je bent er voor je studenten


Laat het Studentenprofiel de studie-ervaring van je studenten makkelijker maken! Naast een boeiende algemene beschrijving over de student, hun kwaliteiten en mogelijke valkuilen, biedt het profiel gedetailleerde inzichten op 8 cruciale studiegebieden.

Leer hoe je studenten zelfstandigheid, vragen stellen, omgaan met veranderingen, samenwerken en stage lopen naar eigen hand kunnen optimaliseren. Ontvang onmisbare tips en handvatten voor een studieaanpak die echt voor hen werkt.

Voor slechts €35,- (exclusief btw) ontgrendel jij het profiel voor je studenten


Certificering voor Docenten

Wij geven docenten/mentoren de waarde van het Studentenprofiel met onze certificering. Ontdek de kunst van het interpreteren van grafieken, voer effectieve gesprekken met jouw studenten en leer wat elke student nodig heeft van jou als docent/mentor. Pas jouw begeleidingsstijl aan op individuen en creëer een leerklimaat dat de diversiteit aan studiestijlen omarmt.

Docent/mentor, aarzel niet om contact met ons op te nemen voor een certificeringsafspraak op maat. Op locatie van je school, als je dat wilt.


Wat anderen zeggen over je kleur bekennen

In het eerste jaar krijgen de studenten het studentprofiel. Deze gebruiken ze om invulling te geven aan hun loopbaan en burgerschapcompetenties zoals capaciteiten- en motievenreflectie. De informatie is helder en duidelijk geschreven en is ook voor deze doelgroep erg herkenbaar. Studenten schrijven een persoonlijk ontwikkelplan met eigen leerdoelen om zich verder te ontwikkelen. In het tweede en derde jaar van de opleiding krijgen zij ook het tweede gedeelte van het profiel, te weten het instructeurs- en het paardenprofiel. Dit profiel wordt gebruikt om, net als bij de instructeursstudenten, hun instructeurschap verder vorm te geven en te professionaliseren.

De testen zijn zo geschreven dat de studenten ze goed zelfstandig kunnen invullen. Het taalgebruik is passend bij het niveau van de niveau 4 studenten. Het contact met Esther is altijd prettig, vriendelijk, klantgericht en professioneel. Wanneer er problemen ontstaan in de afname of onduidelijkheden zijn in de uitslagen is Esther altijd bereikbaar en bereid om extra ondersteuning te bieden.

Laura Bus 

Aeres MBO Barneveld

Al geruime tijd werk ik met TLC Profielen en ik ben ontzettend tevreden over hun diensten. Onlangs heb ik deze profielen ingezet voor een omvangrijk project bij een onderwijsinstelling, waar ze dienden om docenten meer inzicht te geven in hun eigen communicatiestijl en gedrag.


Het werken met Esther is een waar genoegen; haar aanpak is buitengewoon doeltreffend, van het versturen van uitnodigingen tot het bezorgen van de profielen. Bovendien staat ze altijd paraat voor inhoudelijke vragen, zelfs bij de meer complexe profielen. De profielen zelf zijn zeer praktisch en bijzonder toegankelijk voor mijn klanten, en bieden hen een helder beeld van zowel hun sterke punten als mogelijke valkuilen. In de context van teamcoaching vormen deze profielen een onschatbare tool om de onderlinge samenwerking te versterken.

Denise Munster

(team)coach, trainer en docentNeem contact met ons op

Ben jij er klaar voor om je studenten succesvoller te laten studeren? Laat van je horen en ontdek hoe het Studentenprofiel jou én je studenten kan ondersteunen in hun weg naar een succesvolle studie.

Wij zijn hier om docenten en mentoren persoonlijk te begeleiden in ieders boeiende studieavontuur!


Of bel ons via: 06 10 63 31 05 (Esther Huisman)